извештаји

У сусрет Васкрсу

14.04.2017.год.

Ко зна који пут по реду је организован на Велики петак традиционални успон на Острвицу (758 мнв), угашену вулканску купу, одувек привлачну за љубитеље природе због адреналина који изазива док се пењеш њеним ободима.

Скупили смо се у 915 спред просторија друштва, кренули у 930 како је и планирано. Направљена краћа пауза у Белановици како би се сви скупили. У селу Варнице у самом подножју Острвице одакле нам је полазна тачка,  су нас чекали бициклисти како би нам се придружили а све по претходном договору.

Група од 49 ентузијаста  је кренула у авантуру,  некима већ добро познату. За мање од сат времена смо стигли сви на врх. Направљено је пар фотографија, наздрављено више пута у духу планинара а богами и почашћено разним посним ђаконијама.

Уследило је спуштање које је трајало мало дуже од уобичајеног због велике групе. Након силаска а по договору, упутили смо се у Трудељ код газда Милутина. Након кафе и послужења једна група је кренула у краћу шетњу до ловачке куће а једна група је остала да се излежава на Сунцу које се појавило у поподневним часовима.

Повратак за Лазаревац је био око 17 часова. Задовољни и опијени планинским ваздухом кренули смо својим кућама.

Share