извештаји

Школица спорта Соко на Дреновачком Кику

Увек драги гости на планинарским акцијама, малишани из школице спорта Соко окупили су се 9. 5.2021.год у великом броју и кренули на излет. И то какав излет …Возом…  Неки први пут у животу… Велико узбуђење малишана. Богами и наше… Како их сачувати и безбедно вратити? Сезона короне, предострожност, размак, воз, таолет, улазак и излазак из воза … Брига до бриге.

Веома љубазно особље воза нас је довезло до станице Дреновачки Кик и све возне процедуре прилагодило малишанима. Ипак леп дан. Деца од 4 до 7 година, веома дисциплинована, радили су све онако како им је један о четири водича групе одредио. Десетак планинара су само помагали у томе  али и спремили добродошлицу и чај за све малишане. Деки је демонстрирао и вежбао са њима спуштање конопцима на стрмини. Након одмора, малишани су могли да виде и чују за  друге планинарске вештине али и да уживају на ливадама и падинама Кика.

Након, око 10 км пешачења, вратили смо се преко станице Самари. Као таква група изазвали смо одушевљење десетак мештана и десетак планинара из Ваљева који су чекали воз у правцу Београда. Имали смо трему. Недеља. Да ли ће бити  места у возу? Било је. Али тако мало да је пребројавање деце поновљено бар 6 пута. И били су сви ту. УУууФФфф… Дивно али напорно ово улагање у васпитање наших будућих нараштаја. Њихово задовољство је било огромно. То показује и бројност. Наше још веће.

Са закашњењем и по сећању.

Share