извештаји

Постављање информационих табли

Последњи априлски викенд је био радни за чланове ПД Вис. У суботу смо проверили већ обележене стазе у Стубици, поправили ознаке на стазама 2 и 3 и раскрчили их. Недеља је била дан за постављање табли за информативне паное. Време ведро, дан какав се само може пожелети кад се ради.

Скупили смо се код Стубичке чесме у недељу у 10. Понели смо опрему за копање рупа и џакове цемента.

Момци су остали код Стубичке чесме да копају за стубове који носе прву информативну таблу а две женске чланице су упућене у инспекцију стаза, предвођене Данилом, учеником четвртог разреда основне школе. Данило се сјајно снашао у улози водича; уз остале таленте, он има природан таленат и такт за овај позив. За разлику од много старијих и искуснијих чланова нашег друштва, ниједном није „протерао кроз шуму путем којим се ређе иде, мада може“. Држао се проверених стаза и давао краће, зналачки распоређене одморе.

Пошто смо извршили детаљну инспекцију стазе бр 2, састали смо се са мушким члановима који су већ стигли до треће етапе предвиђеног посла. Са њима је био председник МЗ Стубица, Драган Павловић, који је трактором пружио одлучујућу логистичку подршку. Не само трактором, већ и послужењем, а и познанствима.  Уз његову помоћ смо се договорили и поставили и четврту информативну таблу.

У паузама између „радних задатака“, ако се шетња и фотографисање могу тако назвати, чланице друштва брале су коприву и по завршеној акцији се запутиле према својим кухињама да је спреме. Тако смо сви искористили дан још успешније него што смо планирали.

Share