извештаји

Почела обука планинара 1/3

Основна обука планинара, први део

 

У четвртак, 20. фебруара, у сали библиотеке основне школе „Дуле Караклајић“, организовано је прво предавање из циклуса основне обуке планинара. Циклус обуке састоји се из три предавања од по два часа и практичног рада на терену.

Имали смо прилику да чујемо о историјату планинарства у Србији, међународним асоцијацијама, структури Планинарског савеза Србије, гранама и  комисијама, припремама за одлазак у планину и планинарској опреми.

На наредном предавању биће говора о начину организовања планинарских акција, безбедности на акцијама, кретању у природи и још неким занимљивим темама. После теоретског дела уследиће практични рад на терену, где ће се испричано реализовати у пракси кроз показне вежбе коришћења техничке планинарске опреме.

После свега  уследиће  провера знања тестовима ПСС. Сви полазници који га положе добиће уверење о завршеном почетном курсу са којим је могуће остварити нека права у оквиру ПСС. Ко жели да се усавршава даље, то ће му бити полазна основа.

Обуку воде:
Александар Рашин, UIAA водич I категорије, МБ 471
Дејан Дујмовић, водич II категорије, МБ 169

Како је било на предавањима... па, помно се пратило и активно учествовало. Приложићемо неколико слика па просудите сами.

Share