извештаји

Мали Повлен и Таорска врела

(29.-30.08.2020.)

Последњи викенд у августу и акција П.Д. ВИС која је већ постала традиционална. Ове године је постојала  дилема да ли акцију организовати због вируса који хара светом и безбедности учесника али најава лепог времена и најављени број учесника су преломили да се акција ипак одржи.

У суботу 29.08.2020. у седам ујутру креће успон на Мали Повлен (1.346 м нв). Време топло и ведро. Учесника само два али чврсто решени да савладају предстојећи изазов. Километар за километром, гребеном, са погледима на све стране и после пет сати хода  ево нас на врху. Упркос јако топлом дану једну групу планинара затичемо на врху а следеће две затичу нас. Мало окрепљења и приче па повратак, увек тежи због пада адреналина и умора. Да беше мало више од 28 километара никако не би ваљало.

Недеља 30.08.2020. је била резервисана за одлазак на Таорска врела. Полазимо у осам  ујутру. Најава најтоплијег дана у текућој години није уплашила четворицу храбрих. Уз пут се крепимо купинама којих има у изобиљу, а на самим врелима пивом хлађеним у слаповима врела. Воде је изненађујуће пуно за ово доба године. После одмора крећемо назад. Пуно напора, али, вредело је.

Видимо се крајем августа 2021.године.

Share