извештаји

Језеро у Пркосави

Радовали смо се сунцу и лепом времену, знак да се мустанзи (бицикле) покрену. План је направљен и чека се викенд. Договор је да возимо до језера у Пркосави. У претходне три вожње имали смо лепо време па смо то очекивали и сада. Како се викенд ближио тако се и временска прогноза мењала, за суботу је сад најављено облачно време без падавина.

Скуп је сад већ на устаљеном месту, код Рударске чесме у 10 часова. Окупило се нас осморо и сви су стигли на време. Погледали смо у небо и процена је да неће бити падавина а на наше задовољство није ни пуно хладно. После сликања узјахали смо наше мустанге и са осмехом и добрим расположењем кренули ка језеру. Пут нас је водио преко Бурова, Зеока, Барошевца до Пркосаве. Уз непрекидно збијање шала и зезања које су неизоставне на вожњама, стигли смо и да поделимо савете мање искусним возачима и да поделимо са њима и нека лична искуства са дугогодишњих вожњи. На овој акцији је учествовао и један нови колега (Лука) који је први пут ишао са нама.

На путу до језера застали смо у Рудовцима да купимо потребштине које ћемо дегустирати на самом језеру. Прилазећи језеру осетили смо да је нагло захладнело и да су облаци постали нешто мрачнији, па смо морали обући по још један слој гардеробе. Сместили смо се на клупицама испод високих борова и ја сам се одмах бацио на кување кафе. У тим моментима почињала је кишица па су нам борови били одличан заклон. Срећом по нас док смо пили кафу и киша је престала али је и даље било хладно па смо наше уживање на језеру морали да скратимо и кренемо пут куће.

Повратак смо планирали преко Крушевице у Брајковац али смо због хладноће морали тај део пута да мењамо. У Крушевици смо одлучили да мало скратимо па смо уместо на Брајковац одлучили за повратак преко Бистрице. Возећи ка Бистрици предлажем да направимо паузу у ресторану Чудесна шума. Већина прихвата позив док су два члана ове акције продужили кући због својих обавеза. У ресторану је камин био наложен па смо уз кафу и сјајан поглед са терасе могли да уживамо. И да се опустимо. Након мало дуже паузе од ове вожње остао нам је још мало дужи спуст до града па смо морали добро да се обучемо. Брзо смо се сјурили до града а онда свако својој кући да се загреје.

            На крају се ова акција од планираних 50 км завршила са пређених 40км али смо се ми провозали лепо, пркосили времену у Пркосави на језеру и уз кафу и констатовали да су за срећу довољне мале ствари. Са ове вожње толико од нас до следеће акције.

Share