извештаји

Излет на Повлен

Текст писала

Анђелија Јовичић V/5

ОШ Дуле Караклајић

14.11.2021

(Дреновачки кик 946 мнв)

Јутро започињемо на железничкој станици чекајући воз којим ћемо се превести до Повлена. Воз је каснио, а ми смо не стрпљиво чекали. Поделили су нас у групе да би лакше ушли. Возили смо се отприлике сат и двадесет минута и коначно смо стигли  и видели врхове Повлена.

Кренули смо да се пењемо на највиши врх . Од хране носили смо три сендвича и чоколадице или нешто слатко. Имали смо доста водича, који су били са нама, углавном смо се пелим по брдима, али имало је и равних страза. Требало је да се пењемо узбрдо кроз шуму, сви смо кукали док се нисмо попели не знајући да је низбрдо још горе силазити. Водич нам је рекао како да лакше силазимо. Иако нам је рекао како је лакше силазити и даље је било тешко и даље смо падали.

Имали смо паузу од сат времена где смо јели и пресвукли мокре мајице, седели смо на сунцу и на трави. После сат времена кренули смо даље,још мало смо шетали и онда је дошло време да се враћамо на станицу па потом кући. Стигли смо на станицу и чекали смо воз, поглед је био предиван. Опет су нас поделили у групе да би лакше ушли. Кондуктер нам је резервисао посебан вагон за нас, плаћали смо само повратну карту са попустом. Стигли смо у Лазаревац, поздравили смо се и разменили утиске. Било је предивно и опуштајуће.

Share