извештаји

Паљуви 2021

2020 година је за нама. Нажалост највише ће бити упамћена по великој епидемиолошкој катастрофи у свету. Како у свету тако и код нас владали су паника, страх и туга због ове катастрофе. И поред ових недаћа  било је и лепих догађаја као што су венчања, рађања деце, планинарске акције, бициклистичке акције итд. Бициклистичка секција ПД ВИС-а је у претходној години и поред свега успела да оствари већи део плана акција. Организоване су и неке вожње мимо плана тако да је било укупно 13 акција у којима је учествовало 64 учесника и пређено је све укупно 889 км.

Како за 2020 год. тако и за 2021 год. бициклистичка секција ПД ВИС-а је направила план акција  без обзира што је епидемија и даље присутна и не јењава. Надам се да ћемо као и прошле године успети да се организујемо и остваримо што већи број акција а пре свега се добро забавимо и уживамо у природи. Ка том циљу смо кренули са првом акцијом која је била предвиђена за март вожњом до Паљува. Окупљање је било код Рударске чесме а полазак је био заказан за 10 сати. Мира, Јоца, Ђорђе и ја смо били спремни за полазак кад се појавио Милан који је дошао данас испрати на вожњу јер он није могао да иде због приватних обавеза. Кратко смо попричали са њим, сликали  се, поздравили и кренули на вожњу. Видно расположени што смо на својим двоточкашима и што нас прати лепо време могли смо да разгледамо природу која се полако буди из зимског сна. Процветало дрвеће је украшавало недовољно озеленеле шуме. Брзо смо преко Скобаља и Радљева стигли до Паљува. На спусту ка језеру мени се пробушила гума али је издржала да се не издува док сам скувао обећану кафу. Пијуцкајући кафу Ђорђе и ја смо очас посла заменили гуму а онда још мало уживали у разговору и дружењу. У пријатном и добром друштву време брзо пролази па је договор био да кренемо. Одлучили смо да повратак буде преко Лајковца. Кад смо кренули стали смо код продавнице да се обезбедимо пијаћом водом а онда преко Јабучја без стајања и задржавања ка Лајковцу. Саобраћаја готово да није било па је вожња била право уживање. Прилазећи Лајковцу стајемо код куће нашег пријатеља и друга Милете да проверимо дали је ту и пошто је био одсутан ми настављамо даље. Ја свраћам на пумпу  да исконтролишем притисак у гуми коју сам мењао док остали одлазе и чекају ме на договореном месту. Уз пут ме стиже група моториста која ме срдачно поздравља свирањем и махањем руком. У Лазаревац стижемо око 14 часова и као по обичају свраћамо негде на пиће да сумирамо утиске са вожње. Пошто због епидемије кафићи не раде  узимамо кафу за понети у Пабу, позајмљујемо две њихове столице, пиво узимамо на трафици и седамо на сред главне улице(шеталиште) где уживамо у зрацима сунца и разговору. Пролазници нас мало чудно гледају али ми не маримо за то.

Вожња и дружење су по обичају били супер. Надам се само да ће нас за следећу вожњу бити више тако да ево већ сада шаљем позив да нам се придружите. За ову акцију толико. ЗДРАВИ БИЛИ.

Share